Een Minibibliotheek maken

Hoe maak je een minibieb?

Je hebt, als het om het maken van een minibieb gaat eigenlijk 2 verschillende opties. Je kan zelf met bijvoorbeeld een van onze bouwtekeningen een gloednieuwe minibibliotheek bouwen, of je maakt je minibieb van tweedehands materialen.

Zelf een minibibliotheek maken

Als je helemaal zelf een minibibliotheek gaat maken kan je het beste even een van onze bouwtekeningen als basis gebruiken. Als je aan het bouwen gaat, hou dan qua formaat rekening met zowel kleine als grote boeken. De grootste boeken (met name die voor kinderen) zijn doorgaans maximaal 30 cm hoog, en 20 cm diep. Je zou 1 etage voor kinderboeken kunnen maken, en 1 voor boeken voor volwassenen, of bijvoorbeeld een verdieping voor hoge en een voor lage boeken.

Een tweedehands minibieb maken

Als je van recyclen houdt kan je je wenden tot bijvoorbeeld een kringloopwinkel voor basismateriaal. Wij hebben al verschillende minibieb-uitvoeringen gezien. Denk hierbij aan kastjes als: 

  • Konijnenhokken
  • Keukenkastjes
  • Nachtkastjes
  • Vitrines
  • etc.

Waar je om moet denken

Je minibieb moet waterdicht zijn, maar wel kunnen ventileren. Dus: Waar de regen naar beneden valt mag geen gat zitten. Aan de onderkant van je bieb kan dat weer een stuk minder kwaad. Het ventileren is nodig om schimmel in je boeken te voorkomen. Het drooghouden... tja... dat is natuurlijk omdat je geen natte boeken kan uitlenen.

Wij gebruiken cookies en diensten van derden om ervoor te zorgen dat u de best mogelijke ervaring op onze website heeft.